Persoonlijk - Verzorgd - Vertrouwd

Een onafhankelijk familiebedrijf, steeds voor u beschikbaar, ongeacht uw woonplaats.

Gedurende meer dan 25 jaar hebben vele getroffen families van Groot-Jabbeke, Groot-Oudenburg en de randgemeenten, gebruik gemaakt van de faciliteiten die ons funerarium voor deze regio te bieden heeft. De uitvaartsector evolueert en dat doet ook de wetgeving. Door ingrijpende wijzigingen in de wetgeving aangaande de uitbating van funeraria dringen zich continu aanpassingswerken op om aan de opgelegde reglementeringen te voldoen.
Vernieuwing, ruimte, sereniteit en discretie, allemaal factoren die wij belangrijk vinden.

De familie D. Tavernier kan ondertussen trots terugblikken op een familiebedrijf waarvan het ontstaan tot 150 jaar geleden is achterhaald en waarvan het bedrijf een ervaring in de uitvaartsector meedraagt van meer dan 60 jaar.
Niettegenstaande altijd met de tijd mee te zijn geëvolueerd moeten we vandaag kunnen stand houden tegenover de misschien wel gevaarlijkste evolutie in onze sector, nl. de komst van de buitenlandse 'uitvaartmaatschappijen' (lees : investeerders) die ons landje, hoe klein het ook is, gevonden hebben en azen naar de overname van de familiale begrafenisondernemingen.
Dit zou op lang termijn de doodsteek kunnen betekenen van de Belgische uitvaartsector, maar dit is buiten het bestaan van familiebedrijven gedacht. Wij zijn trots als familiebedrijf goede weerstand te kunnen bieden aan het dreigement van de buitenlandse investeerders.
Wij kunnen dit vooral door onze sterke verbondenheid met de bevolking, die we door de jaren heen opbouwden en door de service die we te bieden hebben aan de families die op onze diensten beroep doen.  Met fierheid werken wij vandaag als 5e en 6e generatie 'vader op zoon' opvolging.
We zijn vastberaden, voor deze regio, een vaste waarde in de uitvaartsector te blijven met blijvende inzet gesterkt door ons doorzettingsvermogen, met een optimale dienstverlening die enkel door een familiebedrijf met vele jaren ervaring kan geboden worden.

De begrafenisondernemer van vandaag staat in voor bijna alle nodige regelingen die dienen te gebeuren bij een overlijden, waaronder :

- overbrengen van de overledene naar ons funerarium of een mortuarium,
- lijktooi en lijkverzorging,
- verwittigen van de pastoor of moreel consulent,
- opmaak van het rouwdrukwerk,
- inlichten van de gemeentelijke diensten die instaan voor het kerkhofbeheer,
- aangifte van overlijden doen bij de burgerlijke stand,
- het organiseren van de uitvaartplechtigheid en de daarop volgende rouwmaaltijd,
- de nabestaanden informeren over de te vervullen formaliteiten, zoals bvb. de pensioensuitkering, de mutualiteit, de successie-aangifte, enz.
 

Wij begrijpen het begrip "eredienst", daarbij hoort een passende stijl, daarvan getuigen bijvoorbeeld onze recente nieuwe lijkwagens.

 
Voor het getroffen gezin voorzien wij voortaan zelfs kosteloos vervoer op de dag van de uitvaart, om hen de nodige rust en aangenaam comfort te kunnen bieden.
Op elke locatie van onze uitvaartonderneming wordt u door een lid van onze familie te woord gestaan en geholpen.  Een eer die wij, met enige trots, onszelf aandoen.  Wij staan als onafhankelijke familiale uitvaartonderneming ten dienste van iedereen en zijn overal inzetbaar, ongeacht uw woonplaats.

Funerarium

Gistelsteenweg 329
8490 Jabbeke
Bezoekuren:
Maandag tot zaterdag
van 16:00 tot 18:30

De Oever

Gistelsteenweg 329
8490 Jabbeke
Ceremonieruimte
Alle info op afspraak.

Contact

7 dagen op 7
Tel: +32 (0)50 81 38 48
Contactformulier
RPR Brugge – BE 0425.622.043