Persoonlijk - Verzorgd - Vertrouwd

Een onafhankelijk familiebedrijf, steeds voor u beschikbaar, ongeacht uw woonplaats.

Het ontstaan van onze begrafenisonderneming gaat reeds een hele tijd in het verleden terug.
Tot het jaar 1860 vonden we het bestaan van de wagenmakerij van Francis Tavernier terug, van wie we weten dat hij de oprichter is van ons familiebedrijf.
De activiteiten van de wagenmakerij van toen werden verder gezet door zijn zoon Pieter Tavernier, die de evolutie van de wagenmakerij op de boerderijen naar de timmerwerken in de woningbouw heeft gevolgd.

Pieter Tavernier Marcel Tavernier   Daniël Tavernier

Later nam zoon Marcel Tavernier het roer over om het timmerbedrijf verder uit te bouwen en de eerste machines in het bedrijf op te starten.
Enkele jaren later kwam ook zijn zoon Daniël Tavernier in het bedrijf meewerken.
Op korte tijd was het timmerbedrijf een volwaardige timmer- en schrijnwerkerij, werkzaam in de bouwsector bij de oprichting van zowel kleine als middelgrote projecten.
Daniël is opgegroeid naast zijn vader Marcel, die in die jaren als timmerman instond voor de fabricatie van de lijkkisten die nodig waren voor de begrafenis van de Zerkegemse parochianen. Daar werden toen de eerste stappen gezet in de uitvaartsector van die tijd.
Na zijn huwelijk heeft Daniël zich opgewerkt tot vertegenwoordiger van een voor die tijd zeldzame zelfstandige begrafenisondernemer met een lijkkoets.

In 1980 heeft Daniël, nog altijd samen met vader Marcel, de huidige begrafenisonderneming onder vennootschapsvorm opgericht. Weinige tijd later werden de eerste funeraria in ons land opgericht. Een evolutie die uit Frankrijk overkwam en die met veel voorzichtigheid goed opgevolgd werd in onze uitvaartwereld.
In 1983 werd ons eerste funerarium opgericht in de Stationsstraat te Jabbeke. Kort na deze oprichting kwam Dirk Tavernier, zoon van Daniël, op zijn beurt in de zaak, de vijfde generatie op rij in hetzelfde familiebedrijf.
De beschikbaarheid van een funerarium in de nabijheid gaf de families het comfort te kunnen ontsnappen aan de stadsdrukte.
De bouw van een nieuw en ruimer funerarium drong zich op en in 1997 opende het huidig funerarium langs de Gistelsteenweg te Jabbeke.

 

Sinds 2011 werkt Dylan Tavernier voltijds mee in het familiebedrijf.  Als gediplomeerd begrafenisondernemer staat hij garant voor de toekomstige 6e opeenvolgende opvolging.

Funerarium

Gistelsteenweg 329
8490 Jabbeke
Bezoekuren:
Maandag tot zaterdag
van 16:00 tot 18:30

De Oever

Gistelsteenweg 329
8490 Jabbeke
Ceremonieruimte
Alle info op afspraak.

Contact

7 dagen op 7
Tel: +32 (0)50 81 38 48
Contactformulier
RPR Brugge – BE 0425.622.043